Mar 30, 2008

Ce face omul face si maimuta

Da, trebuia sa se intample. Oricand apare o afacere online cu o idee buna / geniala in spate, se vor trezi altii sa cloneze respectivul site. Evident, acest lucru s-a intamplat si cu NightBuyers. Cineva a cumparat nightbuyers.eu, si a clonat totul, de la meniu, pana la (inclusiv!) blocurile din headerul site-ului. Stim ca este o idee pe care o poate aplica oricine insa, pentru a reusi in afaceri, e nevoie de originalitate, care lipseste total unor oameni.

Dar sa ne fure numele, asta e prea de tot - denota lipsa de creativitate si nesimtire crasa. Si totusi, ei exista, si sunt in Bucuresti - nightbuyers.eu

Nici macar sa faca o clona buna n-au putut - site-ul arata jalnic. Ne-au furat numele, o parte din layout si din idei, dar au uitat un lucru, logistica din spate, pe care sigur n-au stiut cum s-o copieze:

  • serviciul in sine
  • respectul fata de clienti (care nu apreciaza minciuna)
  • cumparaturile: noi chiar livram fiecare comanda (!!!)
  • timpul de livrare: stim ca trebuie respectat, si facem acest lucru

Ii intrebam: cum poti sa respecti un client, daca nu ai nici macar bunul simt sa vii cu un nume original? Daca sustii ca NightBuyers este serviciul tau, cand NU este asa?

Alte detalii:
  • pentru a afla stereotipul respectivei firme, da click aici (http://cinearenorocare.ro/)
  • pentru firma respectiva: "Trans European Conection" - folositi un speller mai bazatilor, "Connection" se scrie cu 2 de "n"
Oricum, recunoastem ca ne simtim flatati ca au fost atat de impresionati de noi incat au vrut sa faca totul la fel ca si noi, in Bucuresti.

Long live NightBuyers!

Later post: Astazi Ovidiu Lixandru, posesor al www.nerve.ro, a scris un post comparativ nightbuyers.ro vs nightbuyers.eu. Ii multumim pentru suport si pentru obiectivitate si promitem ca vom ajunge cu NightBuyers si in Bucuresti. Si va avea un R mic in dreapta sus ;)

4 comments:

Deputatul Oltenilor- SORIN VOINEA said...

Buna seara !
sa stiti ca nu aveti catusi de putina dreptate cu site-ul www.nightbuyers.eu din Bucuresti.
In primul rand ca nu este clonat si in al doilea rand nu la Cluj napoca s-a inventat ROATA in materie de magazine on-line de vanzare produse pe timpul noptii.
Concurenta este oricand si oricum binevenita pentru imbunatatirea serviciilor !

NightBuyers said...

Buna seara,

Nici un plagiator nu va recunoaste ca a plagiat, asta este regula. Deci normal ca spui asta despre nightbuyers.eu

In al doilea rand, nu era vorba despre ROATA in materie de magazine online, ci despre NESIMTIREA de a copia mai ales numele, care este al nostru.

Faptul ca cineva ne pune bete in roate ne va face mai experimentati despre parsivitatea din mediul business, dar nu are nici o legatura cu imbunatatirea serviciilor, pe care nu o asemenea aparitie ne va ajuta sa ni le imbunatatim, ci clientii nostri, prin feedbackurile lor.

Faptul ca ai raspuns atat de repede denota faptul ca stiai de noi deja. Mai are rost sa zicem ca ai copiat totul de la noi (de la idee la nume)?

Lush said...

Voi, daca erati baieti destepti, va inregistrati la OSIM!

NightBuyers said...

Avem cererea depusa la OSIM, evident, numai ca procesul de intergistrare dureaza aproximativ un an, iar NightBuyers exista de 4 luni si un pic. Deci o sa avem numele inregistrat, dar din pacate nu destul de repede. Si deci suntem baieti destepti :P